måndag 10 januari 2011

Vågen

Vågen - det Sjunde Tecknet
Tecknet för Partnerskap
23 september - 22 oktober

z27.gif
POSITIVA EGENSKAPER
Belevad, charmig, diplomatisk, fredlig, idealistisk, lättsinnig, romantisk, social.
NEGATIVA EGENSKAPER
Enfaldig, flörtig, lättpåverkad, obeslutsam, ombytlig, självupphöjande.
GILLAR
De mer exklusiva sakerna i livet, dela med sig, livlighet, mildhet.
OGILLAR
Orättvisa, råhet, vara modeslav, våld.
PERSONLIGHET
Vågen är kanske den mest civiliserade och belevade karaktären i zodiaken. Du är charmig, intelligent, snäll och mild och du älskar skönhet och harmoni. Men ibland kan du vara lättsinnig, flörtig och ytlig. Du kan också vara ombytlig, obeslutsam, otålig, konventionell och blyg, och du har en tendens till spel och skvaller.
Du är en god kritiker och du gör rättvisa och välgenomtänkta bedömningar. Och när du har nått en slutsats kan ingen få dig att ändra dig. Du är välbalanserad och diplomatisk och har ett jämnt temperament, men en stark känsla för rättvisa. Du är väldigt känslig inför andra människors behov, och du har en fantastisk, nästan undermedveten förmåga att förstå andra människors känslor.
Du är väldigt social och du tycker alltid om att ha folk runt omkring dig. Du är en bra vän och du avskyr grymhet, ondska, råhet och konflikter. Du gör alltid ditt bästa för att kompromissa och samarbeta med alla runt omkring dig. Du har ett konstnärlig snarare än intellektuellt sinne.
YRKEN
Du kan vara en utmärkt diplomat, administratör, advokat, antikhandlare, statstjänsteman eller bankir. Du kan också vara framgångsrik inom mode eller som konstnär, kompositör, kritiker, författare, inredningsarkitekt eller socialarbetare, och du har också goda möjligheter att lyckas i underhållningsbranschen.
RELATIONER
Du visar djup förståelse för din partners behov, och försöker lösa varje meningsskiljaktighet genom att kompromissa. Du är mycket romantisk och ibland känslosam. Ditt äktenskap är ofta lyckligt och lyckat.
Du passar bäst ihop med
Väduren - Det här har goda möjligheter att bli en varm och kärleksfull relation. Ni kompletterar varandra på ett utmärkt sätt. Väduren uppskattar mycket din passionerade och känslofyllda natur, och kan besvara denna känslofylldhet på ett sätt som du gillar.
Oxen - Både du och Oxen uppskattar skönhet och de mer exklusiva sakerna i livet, och ni kan bli mycket lyckliga tillsammans.
Tvillingarna - En utmärkt kombination. Era båda personligheter har mycket gemensamt, men ni är samtidigt tillräckligt olika för att spänningen ska hållas vid liv.
Vågen - Era två lika personligheter leder förmodligen till en himmelsk relation. Här finns mycket stor ömsesidig förståelse.
Skorpionen - Det finns en mycket stark attraktionskraft mellan era båda personligheter, såväl som mycket stor ömsesidig förståelse och stora likheter i vad ni anser vara viktigt i livet.
Skytten - Era personligheter delar en gemensam passion för lyx, skönhet och exklusivitet, och din lättsinniga och förstående natur är precis vad den frihetsälskande Skytten behöver för att våga engagera sig känslomässigt.
Stenbocken - Här finns goda möjligheter för ett stabilt och långvarigt förhållande mellan två engagerade parter. Enda risken kan kanske vara att du, som ständigt är i behov av att visas uppskattning, finner Stenbocken lite för hämmad och känslokall.   
Vattumannen - En lyckad kombination. Både du och Vattumannen älskar skönhet och att omges av goda vänner. Du är bra på att hantera Vattumannens oförutsägbara känsloliv.
Du passar inte lika bra ihop med
Kräftan - Kräftan tycker om din fredsälskande och konfliktundvikande sida (vilken Kräftan också gärna utnyttjar för egen vinning), och du uppskattar Kräftans lojalitet och generositet. Men din frihetsälskande och öppna natur och ditt stora behov av uppmärksamhet riskerar att bli för mycket för Kräftan.
Lejonet - Ni hyser båda stor uppskattning för lyx och glamour, och är mycket artistiska. Varning dock för att Lejonets rastlöshet, känslosvall och ständiga behov av smicker riskerar att gå dig på nerverna efter ett tag.
Jungfrun - Du har mycket svårt att tåla kritik, och kritik är just vad Jungfrun är bra på att ge. Du är alltför lättsinnig för den pedantiska Jungfrun.
Fiskarna - Här finns en stark attraktionskraft. Men du är alltför social och rastlös för den kräsna och skygga Fisken, som helst vill ha dig för sig själv. Här finns mycket stor grogrund för svartsjuka.
Din motsats
Väduren 
SJUKDOMAR
Bölder, diabetes, exem, hudsjukdomar, njur- och blåsinfektioner, problem med blodådrorna, ryggskott.
STYRANDE PLANET
Venus
HÄRSKANDE GUDOM
Venus (Afrodite) - Kärlekens Gudinna
VETENSKAPLIGT NAMN
Libra
 
NYCKELORD
Balans
 
PERSONLIGT NYCKELORD
Jag uppväger
DUALITET
Yang (maskulin, ljus, hård, aktiv)
KVALITET
Kardinal
 
TRIPLICITET
Luft
FÄRG
Blått
STJÄRNSTEN
Safir
 
METALL
Koppar
BLOMMA
Iris (ros)
TRÄD
Mandel, cypress, ask.
DJUR
Ormar och ödlor
LYCKONUMMER
6 och 9
LYCKODAG
Fredag
LÄNDER
Argentina, Japan, Kina, Lettland, Myanmar, Tibet.
 
STÄDER
Köpenhamn, Lissabon, Wien.
 
MYTEN BAKOM TECKNET
Tecknet Vågen, är den våg uti vilken rättvisans gudinna Justitia från det intilliggande tecknet Jungfrun väger rättvisan.
NÅGRA BERÖMDA VÅGAR
Linda McCartney, Brigitte Bardot, George Peppard, Richard Harris, Julie Andrews, Mahatma Gandhi, Sigourney Weaver, Luciano Pavarotti, Roger Moore, Oscar Wilde, Angela Lansbury, Alfred Nobel. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar